Soome postiteenistus testib kullerdroone

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Droon
Droon Foto: SCANPIX

Soome postiteenuste ettevõte Posti teatas, et alustas septembris esimesena Euroopas linnakeskkonnas mehitamata droonide abil pakkide lähetamise testimisega, kirjutab Reuters.

Esimese testperioodi käigus transporditi kuni kolm kilogrammi kaaluvaid pakke Helsingi ning pealinnast viie kilomeetri kaugusel asuva saarekindluse Suomenlinna vahel.

Esimene test läksid suuremate viperusteta, kuigi tuulise ilma tõttu tuli operaatoritel valida algsest veidi erinev maandumispaik.
«Turvalisus on meie jaoks väga oluline ning lendu kontrollib alati inimpiloot,» selgitas lahenduse tehnilise poole eest vastutava ettevõtte Sharper Shape kõneisik Tero Heinonen.

Posti väitel on Soome maailmas uute tehnoloogiate rakendamisel ning sellega seotud juriidiliste küsimuste lahendamisel esirinnas ning riik julgustab ettevõtjaid automatiseeritud liikluses edasisi edusamme tegema.

Heinoneni sõnul on droonitehnoloogia vastu olemas elav huvi ning sellel on potentsiaalselt mitmeid kasutusvõimalusi.

«Tundub, et droonid on üks nendest tehnoloogiaväljadest, mis sütitavad inimeste kujutlusvõimet ning me saame nädalas paarkümmend tellimust selliste alade esindajatelt, mida ei oleks osanud ette kujutadagi.»

«Seega eeldan ma, et kui tehnoloogia saab küpsemaks, hakkavad ettevõtted sellele leidma erinevaid rakendusi põllumajandusest metsanduseni, elektriliinide inspekteerimisest liikluse jälgimiseni,» ennustas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles