Uus Volkswagen Tiguan on suurem, küpsem ja rohkem «premium»

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus VW Tiguan
Uus VW Tiguan Foto: carscoops.com

Volkswagen tõmbas eesriide oma järgmise põlvkonna Tiguanilt – masinalt, mis siseneb tulisesse heitlusesse kompaktsete linnamaasturite maailmas koos Honda CR-V, Toyota RAV4 ja Mazda CX-5-ga.

2017. aasta Tiguan on suurem, mahukam, kergem ja samas küpsema ning kaasaegsema väljanägemisega nii seest kui väljast, vahendab carscoops.com.

Uus mudel on koguni 50 kg eelkäijast kergem, 60 mm pikem, 30 mm laiem ja 33 millimeetrit madalam. Selle kõige tulemusel on näiteks tagaistujate põlvede jaoks 29 millimeetrit rohkem ruumi. Lisaks on tagaiste asümmeetriliselt jagatud ja seda saab pikisuunas kuni 180 mm ulatuses reguleerida.

Foto: carscoops.com

Kui tagaistme seljatugi on taha lükatud, on pagas mahutavuseks uuel mudelil 520 liitrit, kuid seda saab kasvatada kuni 650 liitrini istmete nihutamisel ette ja 1615 liitrini nende allaklappimisel.

Järgmise aasta sügisel tutvustav VW aga pikema teljevahega versiooni, mis võimaldab autosse mahutada juba seitse istekohta.

Foto: carscoops.com

Uus Tiguan tuleb turule kaheksa eri näitajatega mootoriga. Nende hulgas on neli TSI bensiinimootorit, neist võimsaim 217 hj, ning neli diislimootorit (võimsaim 237 hj).

Tiguani mudelid saab olema kas esi- kui nelikveoga ning uue 4MOTION Actice Control süsteemiga, mis võimaldab nelikvedu praegusega võrreldes paremini reguleerida. Kõiki versioone on võimalik tellida off-road esiotsaga ning kandevõime on autol 2500 kg.

Foto: carscoops.com

Turvalisuse poolelt on masinal standardvarustuses kokkupõrkejärgne automaatpidurdus ning jalakäijate automaatmonitooring.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles