Ekstreemkaamerate tootjale GoPro ennustatakse edasist langust

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
GoPro kaamera suusataja pea küljes. Pilt on illustreeriv.
GoPro kaamera suusataja pea küljes. Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Finantsajakirja Barron´s raporti järgi on ekstreemkaamerate tootja GoPro aktsiahinna hiljutisele suurlangusele oodata lisa, kirjutab Reuters.

Kui hetkel on ettevõtte ühe aktsia hinnaks umbkaudu 35 dollarit, siis Barron´si hinnangul langeb see lähiajal üha suureneva konkurentsi ning uue tooteseeria kahvatu debüüdi tõttu 25 dollarile.

Mõned analüütikud on viidanud võimalusele, et GoPro võib minna lähiajal müügiks, võimaliku ostjana on mainitud Apple´it.

Barron´s aga seda võimalust ei usu, mainides raportis, et Apple´il on juba majasiseselt olemas kõik vajalikud tehnoloogiad ja võimalused, et sarnaseid ekstreemkaameraid iseseisvalt toota.

GoPro oli teises kvartalis 35 miljoni dollariga kasumis, mullu samal ajal oli ettevõte 19,8 miljoni dollariga aga miinuspoolel. Analüütikud ootavad ettevõttelt aasta lõikes keskmiselt 204,5 miljoni dollari suurust kasumit.

Ekstreemkaamerad massidesse toonud GoProle on viimasel ajal hakanud konkurentsi pakkuma mitmed traditsioonilised kaameratootjad nagu Sony. Samuti on esile tõusnud Hiina päritolu rivaalid, teiste hulgas ka maailma üks suurimaid nutitelefonitootjaid Xiaomi. Vastusena plaanib GoPro laiendada oma tootevalikut, astudes lähiajal ka drooniärisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles