Canon on ehitamas 120-megapikslise sensoriga peegelkaamerat

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Canoni arendatav 120-megapiksline kaamera
Canoni arendatav 120-megapiksline kaamera Foto: Canon

Megapikslite sõda on täie hooga käimas - seda tõestab Canoni järjekordne avaldus, on arendamas peegelkaamerat, millel on 120-megapiksline CMOS sensor.

Praegused Canoni suurimad täiskaadersensoritega peegelkaamerad EOS 5DS ja 5DS R on «vaid» 50,6-megapiksliste sensoritega. Kui nende kaamerate RAW-failid on juba väga suured, siis 120-megapikslise faili «kaal» hakkab olema umbes 210 megabaiti. Võrdluse andmiseks mahuks 1TB kõvaketta peale selliseid faile vaid 4700, kirjutab Photopointi ajaveeb.

Canoni teatel aitavad järgmise põlvkonna seadmed “laiendada visuaalse eneseväljenduse piire” ning «taasluua kolmemõõtmelist tekstuuri ning tunnetust, luues mulje et need tõesti on vaataja ees».

Praegu küll pole veel mitte mingit infot selle kohta, millal me võiksime seda kaamerat päriselt näha või kui palju see maksma hakkab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles