Miljon eurot investoriraha teeninud Lingvist õpetab keele selgeks kõigest 200 tunniga

, Digitarga uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Statistilisele analüüsile allutatud keeleõpe filtreerib välja kõik ebaolulise ning õpetab vaid igapäevakõneluseks vajalikke sõnu ja väljendeid.
Statistilisele analüüsile allutatud keeleõpe filtreerib välja kõik ebaolulise ning õpetab vaid igapäevakõneluseks vajalikke sõnu ja väljendeid. Foto: Ekraanitõmmis

Lingvist on keeleõppeplatvorm, mis läheneb keele õppimisele statistiliselt ning lubab uue keele selgeks õpetada kõigest 200 tunniga, vahendab tehnoloogiaportaal Digitark.

2013. aastal eestlaste Mait Münteli, Ott Jalakase ning Andres Koerni loodud idufirma Lingvist lubab drastiliselt vähendada keele õppimisele kuluvat aega. Aasta tagasi koguti erinevatelt investoritelt tervelt miljon eurot investeeringuid ning hetkel käib tarkvara avalik beetatest, kirjutab Digitark portaali TechCrunch.com vahendades.

Idufirma sai alguse, kui üks loojatest, Mait Müntel, tahtis selgeks õppida prantsuse keelt, kuid ükski veebist leitav platvorm ei suutnud seda piisavalt tõhusalt õpetada.

Vähendamaks keele õppimisele kuluvat aega, otsustas ta sellele läheneda läbi statistilise analüüsi, eesmärgiga leida kõige sagedamini kasutatavad sõnad, et moodustada loogilisi lauseid. Münteli sõnul töötati läbi tohutu hulk andmeid, et välja sõeluda kõik ebaoluline.

Loe uudsest keeleõppe digivõimalusest lähemalt Digitargast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles