Sadade Swedbanki klientide andmed sattusid kurjategijate kätte

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Visa ja MasterCardi kaardid
Visa ja MasterCardi kaardid Foto: BOBBY YIP/REUTERS

Sadasid Swedbanki kliente tabas täna ebameeldiv üllatus, kui pank nende krediitkaardid pikemalt ette hoiatamata sulges.

«Turvalisuse huvides sulgesime ajutiselt teie krediitkaardi. Soovime asendada kaardi uuega,» oli sõnum, mille pank täna paljudele oma klientidele saatis.

Swedbanki klienditeenindusest öeldi ühele juhtunu ohvrile, et tema krediitkaardiandmed on sattunud kurjategijate kätte ning ööl vastu tänast üritati nende abil teostada kahtlaseid tehinguid. Seetõttu sulges pank kaardi ning pakkus kliendile järgmise nädala teiseks pooleks uut.

Täna pärastlõunal klientideni jõudnud sõnum pangalt (Foto: kuvatõmmis)
Täna pärastlõunal klientideni jõudnud sõnum pangalt (Foto: kuvatõmmis) Foto: Kuvatõmmis

Swedbanki pressiesindaja Mart Siilivask ütles Postimehele, et kliente, kes kuritöö tõttu oma kaardist ilma jäid, oli paarisaja ringis.

«Kahtlased tehingud tuvastas meie oma süsteem, mistõttu saime kohe jälile ja kaardid sulgeda enne, kui jõuti kahju teha,» märkis Siilivask.

Ta kinnitas, et pank vahetab klientidele krediitkaardid tasuta välja.

Siilivask ei osanud juhtunut täpsemalt selgitada. Samuti ei osanud ta öelda, kas öised kahtlased tehingud puudutasid vaid Swedbanki kliente.

Pangal on ilmselt plaanis juhtunu kohta ka politseile avaldus teha.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Marie Aava ütles, et praegu ei ole nad veel avaldust saanud ja ilmselt nädalavahetuse peale see ei jää. Seega, kui pank otsustab esmaspäeval politseile avalduse teha, võtab politsei ülesandeks asja edasi uurida.

SEB panga esindaja Maarja Gavronski ütles, et temale teadaolevalt juhtum nende kliente ei puuduta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles