Blackberry juht: kõige hullem on möödas

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Blackberry juht John Chen
Blackberry juht John Chen Foto: PantherMedia

Telefonitootja Blackberry tegevjuht John Chen rääkis Bloombergile, et ettevõtte tulemused on pikaleveninud ümberstruktureerimisprotsessi käigus juba põhjas ära käinud ning nüüd on oodata uut tõusu.

Jätkuvalt kahjumiga tegutseva ettevõtte teise kvartali käive langes mullusega võrreldes 47 protsenti 490 miljonile dollarile, kokku tarniti vaid 800 000 mobiiltelefoni, mis oli viimase kaheksa aasta kõige kehvem tulemus.

Cheni sõnul peaks ettevõtte järgnevad kvartalitulemused aga eelnevatega võrreldes paranema. Sellele peaks oma panuse andma ka äsja esitletud Google´i Androidi operatsioonisüsteemi kasutav telefon nimega Priv.

Chen on lubanud ettevõtte fookuse nihutada mobiiliärilt tarkvaraärile, kinnitades investoritele, et 2016. aasta märtsiks toob tarkvara Blackberry´le sisse vähemalt pool miljardit dollarit.

Septembri seisuga kasutab Blackberry telefone maailmas 30 miljonit inimest, veel juunis oli see number 3 miljoni võrra suurem. Tippajal, 2012. aasta detsembris ulatus Blackberry kasutajate arv aga 80 miljonini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles