Veel üks tootja jõudis vesijahutusega arvutini

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alienware X51
Alienware X51 Foto: Alienware

Mänguritele arvuteid tootev Alienware on järjekordne ettevõte, kelle uus tootepõlvkond sisaldab nii vesijahutussüsteemi kui lisaks ka dünaamilise ülekiirenduse võimalust.

Uue seeria esimesteks tegijateks on mänguarvuti X51 ning uuendatud sülearvutid Alienware 13, 15 ja 17.

Lauaarvuti Alienware X51 on just see seade, mis toetab vedelikjahutust ja Alienware Graphics Amplifieri tuge. Uudne jahutussüsteem vähendab tootja kinnitusel protsessori mürataset ning suudab viia uusimad 6. põlvkonna lukustamata Intel Core i5K ja i7K protsessorid maksimumini.

Eriti nõudlikud mängijad saavad niigi jõulisele GTX 960 graafikakaardile lisaks soetada Graphics Amplifieri ja 4K-monitori, et nautida mänge 4K-resulutsioonis.

Uuendusena toetab arvuti ka DDR4-mälu, uusi M.2 PCIe SSD-kettaid kiirusega kuni 4GB/s ja USB 3.1 porte. Samuti võimaldab Alienware X51 jooksutada ka DirectX 12 mänge tänu Windows 10 operatsioonisüsteemile.

Uued Alienware'i sülearvutid on eelkäijatega võrreldes saanud üle 20 uuenduse ja täienduse. Näiteks on arvutitel dünaamilised ülekiirendamise funktsioonid, mis jälgivad pidevalt temperatuure, et tagada protsessori maksimaalne töökiirus. Neil on ka Type-C USB 3.1 ühenduspesad ja Thunderbolt 3 tugi.

Lisaks toetab PCIe SSD tehnoloogia kuni 4GB/s kiirusi, et tagada mängude, meedia ja rakenduste kiire toimimine. Kompromissitu ühenduvuse nimel võttis Alienware kasutusele suurima kiirusega Killer Wireless-AC 1535 ja Killer E2400 võrgukaardid. Kõikidel sülearvutitel on eelinstallitud Windows 10, kuid toetatakse ka operatsioonisüsteemi Windows 8.1. Kõiki Alienware sülearvuteid saab laiendada UltraHD Alienware Graphics Amplifieri abil, et nautida vapustavat 4K-graafikat.

Foto: Alienware

Alienware pakub 17” mudelile valikuna uusima IGZO-tehnoloogiaga Ultra 4K ekraani. IGZO-tehnoloogia on lisavalikuna saadaval ka Alienware 13 puutetundliku QHD+ resolutsiooniga ekraanis, mis võimaldab 62WHr akuga pakkuda pikemat tööaega. Alienware 15 on esimene ja ainus turul olev sülearvuti, mida saab tellida uue AMD Radeon R9 M395X graafikakaardiga.

Alienware'i kaasasutaja ja peadirektor Frank Azori sõnul ajendas uusi tooteid looma klientide pidev nõudlus suurema jõudluse ja innovatsiooni järele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles