Digitark: Windows 8.1 kasutajad võiksid üle minna Windows 10 peale

, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seni WIndows 8.1 kasutanutel tasub kindlasti WIndows 10 peale üle minna, soovitab ekspert.
Seni WIndows 8.1 kasutanutel tasub kindlasti WIndows 10 peale üle minna, soovitab ekspert. Foto: tootja

Microsoft lubas, et esimese aasta jooksul saavad kliendid, kes hetkel kasutavad Windows 7, 8 või 8.1, minna tasuta üle Windows 10 operatsioonisüsteemile. "Võtsin huvi pärast ka ise selle pakkumise vastu," kirjutab Martin Paju tehnoloogpoaportaalis Digitark. Paari kuuga on Windows 10 võtnud globaalsest arvutite operatsioonisüsteemide turuosast peaaegu 6%, kuid see võiks olla oluliselt suurem.

Windows 7 kasutajad, kes on oma süsteemi viimseni ära uuendanud, hakkavad all paremas nurgas nägema väikest Windowsi logo, millele vajutades pääsebki Windows 10 pakkumise lehele. "Üleminek on äärmiselt lihtne, sujuv ja kiire. Kui meenutada viimaseid aastaid, siis tuleb meelde, kuidas peaaegu kõik tuttavad, olles kokku puutunud Windows 8 või 8.1-ga, ütlesid, et "sadagu või pussnuge, aga mina Windows 8 peale üle ei lähe"," räägib Martin Paju Digitargas.

Probleemiks oli enamjaolt uue Windows 8 kasutajaliides, mida oli püütud teha selliseks, et see sobiks korraga nii puuteseadmetele kui ka klassikalistele hiire ja klaviatuuriga arvutitele. "Taheti head, aga välja ... ei tulnud. Nüüd aga oli esmamulje juba märksa parem."

"Microsoft on oma saatuslikust veast selgelt aru saanud ja taastanud nupu, mis meile kõigile nii armsaks on saanud," selgitab Paju, kes on testinud uut Windows 10 operatsioonisüsteemi veidi enam kui kuu aega. Kõik tavakasutajale esmavajalik on toodud Start-nimekirja ja kui nimekirjast isegi ei leia otsitavat faili, kausta või rakendust, tarvitseb vaid klaviatuuril selle nime kirjutama hakata, et see üles leida. Windows 8-st tuttavad äppide kastikesed on toodud Start-menüü alla vähendatud kujul.

"Kellele ei meeldi, et äppide vaade on Start-menüü küljes, saab selle probleemi lahendada üsna hõlpsalt: kõigepealt tuleks iga äpi kastikese peal vajutada paremat hiireklikki ja valida „eemalda avakuvalt“. Nii tuleks teha kõikide ruudukestega. Kui kõik on eemaldatud ja järgi on jäänud tühi ruum, tuleks hiirenoolega võtta kinni start menüü paremast äärest ja lohistada see vasakule," õpetab Paju.

Mehe sõnul on Windows 10 puhul nüüd olemas ka korralik keskus süsteemiteadete kohta, mida on äärmiselt hea ja mugav kasutada.

Martin Paju räägib oma Windows 10 kogemusest pikemalt koos juhistega tehnoloogiaportaalis Digitark.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles