iPhone 6s: lisandunud mugavus ja pildikvaliteet

Aivar Reinap
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
iPhone 6 (vasakul) ja iPhone 6s.
iPhone 6 (vasakul) ja iPhone 6s. Foto: Eero Vabamägi

Uue iPhone'i telefoni katsetusest sai meeldiv kogemus, millest eelkõige jään ma igatsema mobiili väga head käepärasust ning heal tasemel fotosid.

Kui tehnikaportaalist pakuti mulle kui iPhone 6 kasutajale päevaks katsetada uusimat iPhone'i mudelit 6s, siis ega ma sellest võimalusest eriti vaimustuses ei olnud. Uue mobiiliga kaasneb tihti parajalt jändamist, et kõik seadistused saaks tehtud ning siis kui sa juba hakkad mõistma telefonis peituvaid uusi võimalusi, siis pead oma vana telefoni juurde tagasi minema.

Esmatutvus algas suurepäraselt -  telefoni seadistamine möödus väga kiiresti ning kõik vajalik õnnestus uuele mobiilile suhteliselt kergesti üle kanda. Selgus, et telefoni turvakood on varasema nelja numbri asemel uuel mudelil kuuekohaline. Teisalt kompenseeris selle tülikuse sõrmejälje lugeja oluliselt kiirem toimimine, mistõttu turvakoodi polegi suurt vajadust eriti enam telefoni toksida, mida iPhone 6'e puhul ma siiski tihti tegin.

Kui kõik vanad äpid olid uuele iPhone 6s'le automaatselt lisandunud, siis selgus, et uuel telefonil on tehase poolt lisandunud mitmeid äppe, mida varasemal mudelil ekraanil ei pakutud: näiteks "wallet", mille alla saab skännida lennupileteid, kino- või teatripileteid või muud olulist. Lisandunud olid ka enda iPhone'i, kui ka sõprade leidmise äpid.

Lisandunud on uuele mudelile ka mitmed mugavused- näiteks ekraanilt näpuga üle tõmmates saab otsepääsu viimati helistatud numbritele või viimati kasutatud äppidele. Samamoodi saab otsepääsu erinevatele võimalustele, kui vajutada tugevamalt mitmetele ikoonidele ekraanil. Meeldib ka mobiilibrauserisse lisandunud võimalus vaadata oma hiljuti külastatud lehekülgi, mis on uuel telefonil lisaks piltidele ka allpool veel lisaks ka pealkirjadena- tundub, et nii saab kiiremini vajaliku veebilehe leitud.

Veidi paranenud on ka disain. Näiteks telefoniraamatus on nimede ees ka initsiaalid eraldi esile tõstetud ning neid on kasutatud ka mitmel pool mujal. Märgatav muutus on ka klaviatuuris- kui varasematel versioonidel olid kirjatähed kõik suurte tähtedena, siis iPhone 6s'is on tavapäraselt väikesed tähed ning kui vaja suuri tähti, siis muutuvad need ka suurteks. Igati nutikas muudatus, sest ega alati ei pane kohe tähele, kas suured tähed on sisse- või väljalülitatud.

iPhone 6 ja iPhone 6s'i kiiruses või mugavuses näiteks Postimehe portaalides või Facebookis liikumisel ma erilist vahet ei täheldanud. Samas kõige rohkem jään ma iPhone 6s'ist igatsema seda mõnusat tunnet - kui mõnus on uut telefoni käes hoida. Kas on põhjus materjalides, kumeruses või milleski muus, kuid mulle tundus, et uus telefon "istub" kuidagi paremini käes ja pöidlaga ekraani silitamine tundub kuidagi mõnusam. Võimalik, et see on lihtsalt tunne...

Eraldi tuleks kindlasti esile tõsta ka uue telefoni fotode paremat kvaliteeti. Sarnased pildid tunduvad iPhone 6s selgelt paremad võrreldes iPhone 6'ga tehtud fotodega. See on ka tõenäoliselt minusuguse kasutaja jaoks ka uue telefoni suurim eelis võrreldes varasema mudeliga. Kui ikka vahe on nii suur, kui ka neid kolme pilti ilma eriliselt süvenemata tehes, siis polegi küsimust millist telefoni tasub osta, hoolimata isegi võimalikust hinnavahest.

iPhone 6
iPhone 6 Foto: Postimees
iPhone 6s
iPhone 6s Foto: Postimees
iPhone 6
iPhone 6 Foto: Postimees
iPhone 6s
iPhone 6s Foto: Postimees
iPhone 6
iPhone 6 Foto: Postimees
iPhone 6s
iPhone 6s Foto: Postimees
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles