Tehnoloogiasektoris on küpsemas maailmarekordiline ülevõtutehing

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Dell
Michael Dell Foto: AP Photo / Scanpix

2013. aastal börsilt lahkunud tehnoloogiaettevõte Dell soovib rohkem kui 50 miljardi dollari suuruse tehinguga üle võtta andmemajutusteenuseid pakkuva ettevõtte EMC, kirjutab Reuters.

Tehnoloogiasektori ajaloo suurima tehingu toimumine ei ole veel sajaprotsendiliselt kindel, kuna väidetavalt on EMC´le silma peale visanud ka mitmed teised tehnoloogiahiiglased nagu Cisco, HP ja IBM; samuti ei ole mõnede allikate sõnul EMC investorite seas üksmeelt, kas Delli juba täna või homme avalikustatav ostupakkumine vastu võtta.

EMC turuväärtus jääb hetkel 27,87 dollarilise aktsiahinnaga veidi alla 54 miljardi dollari. Delli pakkumine oleks 33 dollarit aktsia kohta, millest 25 dollarit makstaks rahas ning ülejäänud osa hüvitataks EMC aktsionäridele spetsiaalse osaku abil, mille hind järgib EMC omanduses oleva pilvetehnoloogiafirma VMWare turuhinda.

EMC, Dell, IBM, Cisco ning Hewlett-Packard ei soovinud Reutersile antud teemal kommentaare anda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles