Kas sinu telefon saab uue tarkvara Android Marshmallow?

, Digitarga uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google on oma telefoni- ja tahvlitarkvara alati nimetanud imemaitsvate toitude järgi. Erandiks ei ole ka uusim Marshmallow, mis tõlkes tähendab vahukommi.
Google on oma telefoni- ja tahvlitarkvara alati nimetanud imemaitsvate toitude järgi. Erandiks ei ole ka uusim Marshmallow, mis tõlkes tähendab vahukommi. Foto: Google

Alates 29. septembrist on esimestel Nexus seadmete omanikel olnud võimalik enda telefoni või tahvlisse installida Google’i uusim tarkvara Android 6.0 ehk Marshmallow. Ettevõtte uusimad mudelid Nexus 5X ja Nexus 6P jõuavad müügilettidele juba uusima tarkvaraga. Tehnoloogiaportaal Digitark selgitab, millal saavad uue op-süsteemi aga kõik teised telefonimudelid.

Kahjuks ei saa uuendust alla laadida kõikidele Android-telefonidele ning täpne lansseerimisaeg mitte-Google'i telefonidele sõltub suuresti telefonitootjast, selgitab tehnoloogiaportaal Digitark. Teiste tootjate telefonidele jõuab tarkvara alles peale telefonitootja “tuunimist”, kus tarkvarale lisatakse tootjapoolseid rakendusi, disainielemente ja lisafunktsionaalsust.

Esimesena saavad oma seadmesse Android Marshmallow laadida loomulikult Google Nexus telefonide ja tahvlite omanikud. Nexus-seadmete üheks suurimaks müügiargumendiks ongi kõige kiiremad uuendused ning n-ö puhas Android, kus puuduvad tootjapoolseid lisad.

Android Lollipop jõudis Samsungi telefonidesse üsna kiiresti ning loodetavasti jõuab uus versioon praegustele lipulaevadele Samsung Galaxy S6S6 Edge ja S6 Edge + samuti lühikese ooteajaga. Tahvlitest võib eeldada, et uuendatud saab kogu Samsung Galaxy Tab S seeria (koos uusima mudeliga Galaxy Tab S2) ning ka Galaxy Note Pro 12.2.

Täpselt kõikidest teistest Androidi-mudelitest – nt HTC, Sony, LG ja Huawei – loe lähemalt Digitargast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles