Tartu programmeerijad said ülemaailmsel võistlusel kõrged kohad

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Oktoobri lõpus toimunud IEEExtreme 4.0 rahvusvahelisel programmeerimisvõistlusel osales 970 kolmeliikmelist tudengimeeskonda, kelle seas õnnestus neljal Tartu Ülikooli meeskonnal tulla esikümnesse.


Neli Tartu Ülikooli meeskonda said kõik kohad esikümnes (3., 6., 9., 10. koht), IT Kolledži meeskond oli 180 hulgas, teatas IEEE Eesti sektsiooni esimees Urmet Jänes.

Võistluse esimesed kaks kohta läksid Valgevenesse ja Uus-Meremaale.

24 tundi kestva võistluse käigus tuli osalejatel kirjutada ülesannete lahenduseks 17 programmi. Uusi ülesandeid anti osalejatele varem teadmata vaheaegade järel, mistõttu pidid ka kõige kiiremad enamiku võistluse ajast ärkvel olema. Kõik ülesanded lahendasidki ainult 10 tiimi.

IEEE on maailma suurim innovatsiooni ja tehnoloogiat edendav professionaalide ühendus. Organisatsioonil on enam kui 160 riigis ligi 400 000 liiget. IEEE Eesti sektsioonil on üle 100 liikme.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles