Inimjuhita autod jõuavad ka Kanada teedele

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google'i isejuhtiv auto
Google'i isejuhtiv auto Foto: STEPHEN LAM/REUTERS

Kanada Ontario provints teatas, et lubab alates järgmise aasta esimest jaanuarist isejuhtivate autode tootjatel oma avalikel teedel sõidukeid testida, kirjutab Reuters.

Lisaks  eraldas provintsi valitsus autonoomset juhtimist ning autode nutisüsteeme arendavatele teadlastele ja ettevõtetele 380 000 Kanada dollari suuruse rahastuse. Väidetavalt on provintsis nendel aladel tegutsemas üle 100 ettevõtte ja organisatsiooni.

«Pilootprogramm lubab neil ettevõtetel valida isesõitvate autode testimiseks konkureerivate regioonide asemel Ontario ning samuti toetab see automatiseeritud sõidukite turule toomist,» kommenteeris transpordiministeerium pressiteates.

Ontario provintsi lõunaosa on autotööstusele olnud pikka aega oluliseks regiooniks, kuid viimasel ajal on seda tabanud mitmed koondamislained, kuna autotootjad on hakanud eelistama soodsamaid regioone nagu Mehhiko.

Samas teatas General Motors aprillis, et palkab oma Ontarios asuvasse insenerikeskusesse rohkem kui 100 tarkvara- ja juhtimisinseneri, et töötada «autotööstuse järgmise suure innovatsiooni ja murrangulise uuenduse» kallal.

Alphabet, endise nimega Google on testinud inimjuhita autosid juba viimased kuus aastat ning loodab tehnoloogia valmis saada juba 2020. aastaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles