Eestis on 144 heitmenäite moonutava tarkvaraga Seati

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seati juht Juergen Stackmann tutvustab Frankfurtis SEAT Leon Cross Sporti
Seati juht Juergen Stackmann tutvustab Frankfurtis SEAT Leon Cross Sporti Foto: ODD ANDERSEN/AFP

Eestis on müüdud kokku 144 Volkswageni kontserni toodetud sõidukit Seat, millel on heitmenäite moonutava tarkvaraga seotud EA189-tüüpi diiselmootor.

«Eestis on müüdud 144 Seati, mis on varustatud EA189 diiselmootoriga,» ütles Seatide maaletooja AS Topauto turundusspetsialist Piret Priimägi BNS-ile.

«Kliendid ei pea muretsema – kõik need autod on tehniliselt turvalised ja nendega võib rahulikult sõita,» ütles Priimägi. «Klientidega, kellel on EA189 diiselmootoriga auto, võtame personaalselt ühendust,» lisas ta.

Moonutatud heitgaasinäitajate juhtum ei puuduta uusi autosid, millel on EU6 standardile vastav diiselmootor. Samuti ei hõlma see bensiinimootoriga autosid, märkis ta.

Heitmenäitajaid moonutava tarkvara on Eestis ligikaudu 2000 Škodal ja 2041 Volkswageni sõidukil.

Septembri lõpus teatas USA keskkonnakaitseamet, et Volkswagen on loonud diiselmootoritega sõidukitele Volkswagen Passat, Jetta, Golf, Põrnikas ning Audi A3-le tarkvara, mis võltsis ametlike mõõtmiste ajal toksiliste heitmete tulemusi.

Kui esialgsete info kohaselt puudutas skandaal USA-s alates 2008. aastast kokku müüdud 482 000 sõidukit, siis hiljem teatas Volkswagen, et tarkvara, mis võltsib heitmete eraldamise tulemusi, on paigaldatud 11 miljonisse autosse kogu maailmas. Volkswagen Groupi diiselmootorite skandaali tõttu astus septembri lõpus ametist tagasi ettevõtte tegevjuht Martin Winterkorn.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles