Twitteri juhi miljarditele dollaritele hinnatud idufirma läheb börsile

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Twitteri üks asutajaid Jack Dorsey.
Twitteri üks asutajaid Jack Dorsey. Foto: AFP/SCANPIX

Twitteri asutaja ja juhi Jack Dorsey poolt loodud makseteenustega tegelev idufirma Square teatas, et andis sisse aktsiate NYSE börsil noteerimise avalduse, kirjutab Entrepreneur.com.

Ilmselt veel tänavu toimuva aktsiate avaliku esmaemissiooniga soovib iduettevõte koguda vähemalt 275 miljonit dollarit.

Tänavuse aasta esimese kuue kuuga oli Square 560,5 miljoni dollari suuruse käibe juures 77,6 miljoni dollariga kahjumis. Mullu samal ajal olid vastavad näitajad 372 miljonit dollarit ja 79 miljonit dollarit.

2009. aastal asutatud ettevõte on kuue aastaga kogunud kokku 600 miljonit dollarit välist rahastust, mullu toimunud investeerimisvooruga hinnati ettevõte 6 miljardile dollarile. Tuntuimad investorid on näiteks 5,4 protsenti ettevõttest omav Sequoia Capital ning Kleiner Perkins Caufield & Byers. Square´i nõukokku kuuluvad mitmed tuntud majandus- ja rahandustegelased nagu Goldman Sachsi endine finantsjuht David Viniar ning endine USA rahandusminister Lawrence Summers.

Square teenib raha peamiselt ettevõtetele makseteenuste ning erinevate analüüsiteenuste pakkumisega.

Wall Streetil on teatud määral küsimusi tekitanud ettevõtte juhtimisvõimekus, kuna selle asutaja ja tegevjuht jack Dorsey otsustas hiljuti jääda samaaegselt ka Twitteri juhiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles