Rwandas hakatakse äridroonidele lennujaamu ehitama

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rwanda naine. pilt on illustratiivne.
Rwanda naine. pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Londoni arhitektuurifirma Foster+Partners plaanib koostöös Lausanne´i tehnoloogiainstituudi Aafrika tehnoloogiaettevõtlust edendava initsiatiiviga Afrotech luua Rwandasse kogu riiki katva droonivõrgustiku, kirjutab Bloomberg.

Afrotechi direktori Jonathan Ledgardi sõnul alustatakse Rwanda esimese droonilennujaama ehitusega järgmise aasta alguses. Rwanda valiti projekti sihtkohaks tänu selle progressiivsele ning ettevõtjasõbralikule valitsusele, mis reklaamib riiki rahvusvaheliselt kui Aafrika tehnoloogiakeskust. Hetkel üritab riigi lennundusamet koostöös erasektoriga paika panna droonide jaoks vajalikke lennundusregulatsioone.

Afrotech plaanib projekti algfaasis kasutada kolmemeetrise tiibade siruulatusega droone, mis suudavad kanda kuni 10 kilogrammi raskuseid pakke. Kümne aasta pärast loodetakse jõuda kuni 100 kilogrammi kandvate droonideni.

2020. aastaks loodetakse Rwandasse rajada kolm droonilennujaama, mis peaks suutma katta pool riigi territooriumist. Hiljem loodetakse laieneda ka naaberriikidesse, näiteks Kongo DVsse.

Afrotechi drooniprojektil on kaks eesmärki. Linnapiirkondades hakatakse seda kasutama peamiselt e-äri tarbeks ehk kaupade ostjateni viimiseks. Samas hakatakse pakkuma ka eraldi subsideeritud teenust, millega viiakse kaugematesse maapiirkondadesse meditsiini- ning hädaabivarusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles