Google plaanib osta osa Aafrika suurimast tuulepargist

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keenia naine siirdub eeslitega veeotsinguile. Pilt on illustratiivne.
Keenia naine siirdub eeslitega veeotsinguile. Pilt on illustratiivne. Foto: Reuters

Tehnoloogiaettevõte Google plaanib osta 12,5 protsenti Keeniasse rajatavast Aafrika suurimast tuulepargist, kirjutab Bloomberg.

Turkana järve tuuleprojekti veab Taani päritolu turbiinitootja Vestas Wind Systems. 310 MW koguvõimsusega tuuleelektrijaam peaks valmima ülejärgmiseks aastaks ning maksma läheb selle rajamine 700 miljonit dollarit.

250 miljonit dollarit sellest annab USA valitsus läbi arenguinvesteeringute institutsiooni Overseas Private Investment Corp, ülejäänud raha tuleb laenu näol suurpankade grupilt, mille seas on esindatud näiteks Euroopa Investeerimispank ning Aafrika Arengupank.

Turkana järve tuulepark peaks elektriga varustama vähemalt 2 miljonit majapidamist ehk katma umbes 15 protsenti kogu Keenia praegusest elektritootmismahust.

Google on ka varem Aafrikas taastuvenergiasse investeerinud. Kaks aastat tagasi paigutas firma raha Lõuna-Aafrika vabariigi Jasperi nime kandvasse päikeseenergiaprojekti. Ülemaailmselt on ettevõte investeerinud taastuvenergiasse 2 miljardit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles