iPad: kõige popim mobiilne seade veebilehtede lehitsemiseks

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
iPad.
iPad. Foto: SCANPIX.

Gemius Rankingu andmete kohaselt sai iPad’ist kõige populaarsem mobiilne seade, millega lehitsetakse Eesti veebilehti.


Rahvusvahelise uuringuagentuuri Gemius andmetel on iPhone ja iPod olnud seni enim kasutatavad mobiilsed seadmed Eesti interneti lehitsemisel.

Olukord muutus oluliselt peale Apple iPadi tutvustamist. iPadi osakaal on kasvanud kuni oktoobri keskpaigani, mil see edestas iPhone’i ning hõivas liidrikoha.

iPad on jõudnud enamike Kesk- ja Ida-Euroopa riikideni ning kolmes riigis – Eestis, Venemaal ja Ukrainas on viimase kahe kuu jooksul sellest saanud kasutatavaim mobiilne seade, millega lehitsetakse internetti.

«Gemius Rankingu mobiilsete seadmete edetabel koostatakse lehevaatamiste arvu järgi, mis annab eelise iPadile kuna suurem ekraan muudab internetis käimise mugavamaks.

Kuid siiski on tulemus märkimisväärne, arvestades, et ametlikku iPadi edasimüüjat Eestis veel pole ning iPad-e on proportsionaalselt kümnetes kordades vähem võrreldes telefonidega, pihuarvutitega jne,“ märkis Gemius Eesti OÜ juhataja Paap Peterson.

Eelmisel nädalal oli iPadi osa 23 protsenti kõikidest mobiilsete seadmete poolt genereeritud lehevaatamistest Eestis.

Nii suur lehevaatamiste osakaal on suurim Kesk- ja Ida- Euroopa riikide seas, kus keskmine on 8,7 protsenti ning iPad on teisel kohal peale iPhone’i.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles