Western Digital ostab 19 miljardi dollariga SanDiski

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Western Digital ostab 19 miljardi dollariga SanDiski
Western Digital ostab 19 miljardi dollariga SanDiski Foto: SCANPIX

Peamiselt kõvaketaste tootjana tuntud Western Digital ostab 19 miljardi dollari eest salvestusseadmetele spetsialiseerunud SanDisk Corporationi, kirjutab Reuters.

Tehinguga saab traditsiooniliste salvestusseadmete turul olulist positsiooni omav Western Digital ligipääsu Sandiski NAND tehnoloogiale.  Selle abil on ettevõttel võimalik suuremat konkurentsi pakkuda SSD-tüüpi pooljuhtketaste tootmisel, mida kasutatakse tänapäeval nii suurtes andmekeskustes, kui ka personaalarvutites ja nutiseadmetes.

Jaapani tehnoloogiaettevõte Toshiba, mis jagab läbi ühisettevõtte mõningaid õigusi Sandiski intellektuaalomandile ning kasutab ka Sandiski tootmisliine, võiks teoreetiliselt tehingule käe ette panna, kuid on selle juba heaks kiitnud.

Western Digital eeldab heakskiitu ka rahvusvahelistelt regulaatoritelt, tehingut ettevalmistades konsulteeriti tihedalt USA valitsuse ekspertidega, et võimalikke probleeme juba eos vältida.

Riistvarasektoris märgib Sandiski müük sel nädalal juba teist avalikustatud suurtehingut. Kolmapäeval teatas USA pooljuhtide varustuse tootja Lam Research, et ostab 10.6 miljardi dollari eest rivaali KLA-Tenco Groupi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles