Angry Birdsi looja kaotab Soomest paarsada töökohta

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angry Birds.
Angry Birds. Foto: SCANPIX

Populaarse videomängu Angry Birds looja Rovio teatas, et peale ametiühingutega läbirääkimist koondatakse ettevõttest augustis plaanitud 260 töötaja asemel 213 töötajat, pea kõik neist Soomes, kirjutab Reuters.

Samuti plaanib Rovio ettevõttest eraldada digitaalse õppe arendamise üksuse, et keskenduda edaspidi ainult mängudele, meediale ja brändi kasutamisõiguste müügile.

Rovio ei ole peale 2009. aastal loodud Angry Birdsi suutnud turule tuua ühtegi sarnast hitti, samas on pikka aega raha teenitud populaarse brändi litsentseerimise kaudu.

Rovio tegevjuhi Pekka Rantala sõnul on Rovio probleemiks see, et ettevõte tegeleb liiga paljude asjadega.

«Meie praeguses majandusseisus peame nüüd keskenduma sellele, milles oleme parimad: looma suurepäraseid mängukogemusi, tootma hämmastavat filmi ja pakkuma oma fännidele rõõmu suurepäraste toodetega,» ütles Rantala oma augustikuises avalduses.

Järgmisel aastal peaks kinodesse jõudma Angry Birdsi täispikk 3D film, mille abil loodab ettevõte teenida uusi litsentsilepinguid.

Mullu koondas ettevõte 110 töötajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles