Sony ostab Toshiba sensoriäri

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toshiba
Toshiba Foto: SCANPIX

Oma tegevust ümberstruktureeriv Jaapani tehnoloogiaettevõte Toshiba müüb  Sonyle 165 miljoni dollari eest oma sensoriäri, kirjutab Reuters kohalikule meediale toetudes.

Toshiba, mille tegevus hõlmab erinevaid ärisid sülearvutitest kuni tuumaenergiani, viib ettevõttes läbi struktuurseid muudatusi, kuna selle majanduslikku seisu ja mainet kahjustas tugevalt hiljutine raamatupidamisskandaal. Nimelt selgus erapooletu komisjoni poolt suve lõpus avalikustatud uurimise tulemusena, et Toshiba on näidanud oma käivet viimase kuue finantsaasta jooksul kokku umbkaudu 1,3 miljardi dollari võrra tegelikust suuremana.

Toshiba pildisensoreid kasutatakse digitaalkaamerates ning nutitelefonides. Toshiba plaanib kohaliku meedia allikate sõnul maha müüa oma Lõuna-Jaapanis Oitas asuva tootmistehase ning lahkuda kogu madala kasumlikkusega sensoriärist. Ostja Sony on pildisensorite turul üsna suur tegija, varustades näiteks Hiina nutitelefonitootjat Xiaomi ning India tehnoloogiaettevõtet Micromax Informatix.

Sony ja Toshiba esindajad ei soovinud Reutersile tehingu kohta täpsemaid kommentaare jagada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles