Riik soetab 300 miljoni krooni eest uusi busse

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Maanteeamet kuulutas täna välja riigihanke avalikul liiniveol kasutavate uute busside ostmiseks.


Hanke eeldatav maksumus ilma käibemaksuta on 267 miljonit krooni (käibemaksuga 320,4 miljonit krooni) ning selle raames soetatavate busside eeldatav kogus on 100. Lõplik busside kogus sõltub esitatavate pakkumuste maksumusest.

Soetavatest bussidest viiendik on konstrueeritud linnaliinide või linnalähiliinide teenindamiseks, st bussis on seisukohti rohkem kui istekohti.

Ülejäänud bussid on konstrueeritud maakonnaliinide teenindamiseks, st bussides on enamus kohti istekohad.

Esmajärjekorras on  potentsiaalsete piirkondadena kaalumisel busside kasutuselevõtmine Ida-Virumaal ning Harjumaal, kuid välistatud ei ole ka teised piirkonnad.

Lõplikud valikud tehakse 2011. aasta jooksul ühistranspordi veoteenuse riigihangete ettevalmistamisel.

Busside tehnilistes nõuetes on muuhulgas suurt tähelepanu pööratud liikumispuudega inimeste ligipääsu hõlbustavatele lahendustele ja seadmetele ning busside sobivusele Eesti kliimas kasutamiseks.    

Riigihange viiakse läbi Eesti ja Hispaania vahel sõlmitud CO2 saastekvoodi ostu-müügi lepingust rahastatava rohelise investeerimisskeemi raames.

Maanteeameti teatel aitab riigihankega ostetavate ökonoomsete busside kasutuselevõtmine populariseerida ühistransporti ning vähendada transpordisektori põhjustatud CO2 emissiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles