Apple´i tootmispartner sulges tahvelarvutite väheneva nõudluse tõttu tehase

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
iPad
iPad Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Taiwani tehnoloogiaettevõte Coretronics Corp teatas, et sulgeb väheneva nõudluse tõttu ühe oma Hiinas Nanjingis asuva tehase, kus toodetakse ka Apple´i iPadide taustavalgusmooduleid, kirjutab Reuters.

Ühtlasi kaotasid töö umbes 200 inimest.

Kuigi tahvelarvutite detailide tootmisele keskendunud ettevõte ei soovinud täpsustada, mida täpsemalt ning millistele ettevõtetele Nanjingis suletud tehases toodeti, on Apple´i enda ametliku info järgi tegu ühe tehasega, kus toodeti tahvelarvuti iPad koostisosi. Kuna Coretronics tarnib Apple´ile peaasjalikult iPadide taustavalgusmooduleid, siis on ilmselt tegu märgiga ka Apple´i tellimuste kärpimisest.

«Alates eelmisest aastast on tahvelarvutite müügi kasv muutunud võrreldes varasemate aastatega kehvemaks ning turu nõudlus on viimastel kvartalitel kahanenud,» selgitas ettevõtte kõneisik. «Me võime ka tulevikus oma tootmist optimeerida, kuid hetkel ei ole ühegi teise tehase sulgemist veel plaanis,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles