Sony jõudis Playstation 4 edu najal kasumisse

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue põlvkonna mängukonsool Sony Playstation 4
Uue põlvkonna mängukonsool Sony Playstation 4 Foto: Kalev Aasmäe/Postimees

Jaapani tehnoloogia- ja meelelahutuskontsern Sony teatas, et jõudis finantsaasta teises kvartalis tänu mängukonsooli Playstation 4 ning pildisensorite üksuse eeskujulikele müügitulemustele kasumisse, kirjutab Wall Street Journal.

Ettevõtte teenis kolme kuuga 33,6 miljardit jeeni (278,2 miljonit USA dollarit) kasumit. Võrdluseks: mullu samal ajal oli Sony 105 miljardi jeeniga  (869 miljoni dollariga) kahjumis. 1,89 triljoni jeenini (15,56 miljardi USA dollarini) küündinud kvartalikäive jäi mullusega samale tasemele.

Ettevõtte kasvule on kaasa aidanud ettevõtte neljanda generatsiooni mängukonsooli Playstation 4 edukus, mis on müüginumbritelt seljatanud konkurendid Microsofti Xbox One ja Nintendo Wii U. Samuti on suurepäraseid tulemusi näidanud pildisensorite üksus, mille tooteid kasutatakse Apple´i iPhone´ides ning paljude teiste tootjate nutitelefonides.

Kalendriaasta algusest on Sony aktsiahind tõusnud 40 protsenti, ületades viiekordselt Nikkei börsi keskmist kasvu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles