Nüüd saab reaalajas jälgida, kuidas välismaalased Eesti e-residentideks tahavad hakata

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
E-residentsuse statistika reaalajas
E-residentsuse statistika reaalajas Foto: Kuvatõmmis

Nüüdses on veebis reaalajas jälgitavad andmed selle kohta, kui paljud välismaalased taotlevad Eesti e-residentsust, mis riikidest nad pärit on ja miks nad endale seda tahavad.

Näiteks selgub veebistatistikast, et e-residentite arv on aasta jooksul pidevalt kasvanud, kuid pärast esimest suurt hüpet on huvi praeguseks madalamal tasemel stabiliseerunud. Samas on 2015. aasta eesmärk saada 5000 e-residenti praeguseks juba ületatud, Eestil on neid nüüd kokku ligi 6000, vahendab portaal Geenius.

Ootenimekirjas on praegu kolm taotlejat, taustauuringute faasis 308. Positiivse vastuse on praeguseks saanud 93 protsenti kõigist taotlejatest, negatiivse kõigest 1 protsent.

Kõige enam taotlejaid on olnud Soomest, teisel kohal on Venemaa, edasi tulevad USA, Itaalia ning Ukraina. Kokku on taotlejaid olnud 119 erinevast riigist.

Valdav enamus taotlejaid teeb seda ärilistel eesmärkidel, aga 16 protsenti on toonud põhjuseks selle, et nad on e-residentsuse fännid. E-residendid on praeguseks loonud Eestisse 182 uut firmat ja kõik e-residentide ja ettevõtlusega soetud näitajad on pidevalt ülesmäge läinud.

Kasutajatoe poole on e-residendid probleemidega pöördunud 215 korral.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles