Samsung müüb rohkem, kuid odavamaid telefone

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samsungi peakorter Seoulis
Samsungi peakorter Seoulis Foto: Ahn Young-joon/AP

Uuringufirma Counterpoint Technology Market Research andmetel on kallima hinnaklassi nutitelefonide osakaal Samsungi telefonide müügist teinud aastaga läbi tugeva languse, kirjutab Wall Street Journal.

Lõuna-Korea suurettevõte teatas eelmisel nädalal, et müüs kalendriaasta kolmandas kvartalis 84 miljonit nutitelefoni, mis on 6,3 protsenti rohkem kui mullu samal ajal ning mis ületab ka kahe järgmise turuosalise Apple´i ja Huawei kokkuliidetud müüginumbreid.

Samal ajal teenib Samsung aga nutitelefonide müügilt vähem raha kui mullu. Kui eelmise aasta kolmandas kvartalis maksid Counterpointi andmetel 55 protsenti Samsungi poolt müüdud telefonidest üle 300 dollari, siis aastaga on nende osakaal langenud 40 protsendile. Nende telefonide osakaal, mille hind jäi alla 200 dollari, moodustas septembriga lõppenud kvartalis 38 protsenti kogu tarnest, mullu samal ajal oli samaks näitajaks 30 protsenti.

See tähendab, et kuigi Samsungi telefonimüük on suurenenud, tuleneb kasv madalama hinnaklassi seadmetelt, mis omakorda tähendab, et käibe ning kasumlikkuse poolest teeb Samsungi telefoniüksus hoopis vähikäiku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles