Eelinstalleeritud Windows 7 ja 8.1 arvutite müümine lõpeb aasta pärast

, Digitarga uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Windows 10
Windows 10 Foto: Windows ekraanitõmmis

Järgneva kahe-kolme aasta jooksul on Microsoft’i eesmärgiks kasvatada Windows 10 kasutajate arv ühe miljardini, mistõttu on ettevõte otsustanud alates 31. oktoobrist 2016 eelinstalleeritud Windows 7 ja Windows 8.1 arvutite müügi lõpetada, vahendab tehnoloogiaportaal Digitark.

Alates 2016. aasta 1. novembrist on poest võimalik osta vaid Windows 10 operatsioonisüsteemi jooksutavaid Windows’i süle- ja lauaarvuteid. Ainsateks eranditeks jäävad ettevõtted, kes saavad valida, millise Windows-operatsioonisüsteemiga arvutit nad soovivad.

Tavaliselt seab Microsoft eelmise operatsioonisüsteemi eelinstalleeritud arvutite müügile tähtaja kaks aastat, kuid kuna Windows 8 müük läks prognoositust kesisemalt, pikendati ka Windows 7 arvutite müüki. Tehnilist tuge ehk veaparandusi, turvauuendusi jms tagab ettevõte Windows 7 kasutajatele kuni 14. jaanuarini 2020 ning Windows 8.1 kasutajatele kuni 10. jaanuarini 2023.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles