Tehnikaportaal kannab üle Oxfordi professori loengu maailma digilõhedest

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Graham
Mark Graham Foto: Oxford Internet Institute

Postimehe tehnikaportaal toob esmaspäeval otseülekandeni lugejatele Oxfordi ülikooli i interneti instituudi professori Mark Grahami loengu võimu ja osalemise ebaühtlastest geograafiatest interneti ajastul.

Otseülekannet saab jälgida selle uudise vaates esmaspäeval, 9. novembril alusega kell 14:15.

Informatsioonitehnoloogia sektori kiire areng on toonud kaasa mitmete geograafiliste piirkondade arengu ning loonud teadmistepõhised perifeeriad ja keskused. Mark Grahami sõnul on geograafiline aspekt informatsiooni saamisel ja levitamisel oluline, sest see vormib meie võimet leida ja mõista maailma erinevaid osasid – vähe või olematu esindatusega kohad on nähtamatud.

Grahami ettekanne pealkirjaga «Ebavõrdne võimu- ja osalusgeograafia internetiajastul» uurib, miks digitaalset lõhet nii vähesel määral parandatud on, tuues välja ka paljude nägemuse online´st kui radikaalse muutuse toojast, mis suudab mahajäämust informatsioonitehnoloogias leevendada.

Graham väidab, et parema ühenduvuse saavutamine ei ole üksnes loomulik protsess, vaid mängib suurt rolli inimeste arvamuste ja majandusliku olukorra kujundamisel globaalses infoühiskonnas.

Nii leidubki hetkel veel mitmeid sotsiaalseid, majanduslikke, poliitilisi, regulatiivseid ja taristuga seotud barjääre, mis soodustavad informatsiooni perifeeriate püsimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles