Gucci kaebab Hiina e-äri hiiglase Alibaba kohtusse

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Milano moenädal: Gucci kevad/suvi 2016
Milano moenädal: Gucci kevad/suvi 2016 Foto: EMPICS Entertainment/ScanPix

Luksusbrände nagu Gucci, Yves Saint Laurent, Balenciaga ja Bottega Veneta omav Pariisis baseeruv valdusfirma Kering SA teatas, et kaebab maailma ühe suurima e-äri ettevõtte Alibaba võltsitud toodete vahendamise eest USAs kohtusse, kirjutab Reuters.
 

Täpsemalt süüdistab Kering Alibabat selles, et internetikaubamaja erinevates portaalides tegutsevad 31 ettevõtet, mis müüvad luksusbrände matkivaid võltsitud kaupu ning Alibaba ei ole nende tegevuse takistamiseks võtnud kasutusele piisavalt karme meetmeid. Sellega aga kannatavad hageja sõnul nende brändide maine ja ja müügitulemused.

Üheks näiteks toodi kohtule esitatud dokumentides Alibaba portaalides 5 dollarit maksev Gucci käekoti imitatsioon, mille originaali hind jääb aga 800 dollari kanti.

Kuigi USA ringkonnakohus lootis esialgu, et osapooled saavad kohtuvälisele kokkuleppele, pole seda siiski ette näha.

Alibaba asutaja, multimiljardär Jack Ma ei ole süüdistustega nõus ning on väitnud, et läheb ettevõtte kaitsmisega nii kaugele kui vaja.

«Ma pigem kaotaks kohtuasja, kui läheks nendega kokkuleppele,» ütles ta Forbesile. «Meile jääks sellega vähemalt meie au ja maine.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles