Inimjuhita Volvod vuravad Rootsi teedel juba kahe aasta pärast

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volvo Concept 26
Volvo Concept 26 Foto: Volvo

Autotootja Volvo teatas eile, et plaanib oma esimese inimjuhita täisautonoomse autoga tänavatele tulla juba 2017. aastal.

Volvo isejuhtiva auto koodnimeks on Concept 26, millega autotootja viitab 26 minutile, mis kulub inimestel keskmiselt päevas kodust tööle ja tagasi sõitmisele ning mida võiks autotootja hinnangul kasutada muuks kui roolikeeramiseks ning ummikute kirumiseks.

Auto väljanägemise ja tehniliste andmete kohta ei ole palju teada, kuid suure tõenäosusega põhineb see linnamaasturil XC90. Rohkem pilte sõiduki interjöörist näeb siit.

2017. aastal jõuab Concept 26 vaid 100 kliendini, kellel on võimalik seda katsetada esialgu vaid Göteborgi linna selleks ettenähtud tänavatel.

Nagu ka konkurentide sõidukite puhul, on ka Volvo puhul võimalik inimesel auto juhtimine soovi korral automaatsüsteemilt sujuvalt üle võtta.

Vaata ka tutvustavat videot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles