Uues muuseumis näeb skulptuure virtuaalsel kujul

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: 3D Technologies R&D.

Täna avatakse Paldiskis Amandus Adamsoni ateljeemuuseum, kus esitletakse kunstniku skulptuure virtuaalselt puutetundlikul ekraanil.


Paldiskis asuv Amandus Adamsoni kunagine suve-ateljee on külastajatele nüüdsest avatud kui ateljeemuuseum, kus maineka autori teostega saab tutvuda kolmemõõtmelise tehnoloogia abil.

Muuseumihoone väiksuse tõttu ei mahuks sinna kuigi palju skulptuure, et anda täielikku ülevaadet kunstniku teostest.  Samuti pole ateljeemuuseumi haldava Harjumaa Muuseumi valduses ühtegi Amandus Adamsoni taiest.

Lahenduse pakkus välja Eesti ettevõte 3D Technologies R&D, kelle loodud tarkvara 3D Kiosk võimaldab objekte eksponeerida interaktiivselt kolmemõõtmelisel kujul.

Sama tarkvara kasutati ka virtuaalse koobastiku näitamiseks Piusa külastuskeskuses.

3D Kiosk tarkvara abil saab teoseid puutetundlikul ekraanil pöörata, erineva nurga alt ning valitud distantsilt vaadelda. Ka saab taieste kohta lugeda lisainfot.

Skulptuuridest 3D kujutiste saamiseks tuli need laserskanneerida, pildistada ja seejärel arvutis töödelda.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles