Audi hakkab elektriautodele panustama

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Audi logo.
Audi logo. Foto: SCANPIX

Saksamaa autotootja Audi USA üksuse juht Scott Keogh ütles Los Angelese automessil ajakirjanikega vesteldes, et kümne aasta pärast peaks uute Audide müügiarvust 25 protsenti moodustama elektriautod ja pistikhübriidid, kirjutab Venturebeat.

Audi müüs mullu 1,7 miljonit sõiduautot. Eeldades, et kümne aasta pärast on Audide müük kasvanud vähemalt kahe miljoni sõidukini, peaks aastas müügiks minema lausa 500 000 elektriautot.

Saksamaa autobrändi esimene pistikhübriid tuleb müügile juba üsna pea. Tegu on Audi A3 e-Tron Sportbackiga, mis suudab ainult elektri toel sõita ühe laadimisega maha umbkaudu 25 kilomeetrit.

Seni vaid kontseptversioonina eksisteerinud täiselektriline Audi e-Tron Quattro peaks müügisalongidesse jõudma aga 2018. aastal. Lisaks plaanib Audi hakata pakkuma mitmetest oma populaarsematest mudelistest lähiaastatel ka pistikhübriidversioone, näiteks Q7 linnamaasturist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles