Opositsioonijuhid hukanud Bangladesh blokeeris määramata ajaks Facebooki, WhatsAppi ja Viberi

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bangladeshi lipp
Bangladeshi lipp Foto: MUNIR UZ ZAMAN/AFP

Bangladeshi võimud teatasid, et blokeerisid riigis turvalisusekaalutlustele viidates kuus populaarset sotsiaalmeediarakendust, kirjutab Tech in Asia.

Praeguse seisuga ei saa riigis ametlikult kasutada Facebooki, Messengeri, Line´i, Tangot, Viberit ega WhatsAppi. Keeld kehtestati turvalisusekaalutulustele viidates seoses hiljutise kohtuotsusega, mille järgi määrati kahele opositsionäärile 1971. aasta iseseisvussõjas toimepandud kuritegude eest surmanuhtlus.

Riigi suurima islamistliku partei Jamaat-e-Islami peasekretär Mujahid (67) ja Bangladeshi Rahvuspartei (BNP) juhtliige Chowdhury (66) mõisteti süüdi 1971. aastal iseseisvussõjas Pakistaniga toime pandud sõjakuritegude eest ning poodi ööl vastu pühapäeva.

Tegu ei ole esimese korraga, mil maailma ühe suurima rahvastikuga riigi valitsus otsustab julgeolekukaalutlustel sotsiaalmeediakanalite kasutust piirata. 2010. aastal blokeeriti ajutiselt Facebook, kuna seal jagati prohvet Muhammedi pilapilte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles