Soome Valmet hakkab koostama Mercedese linnamaastureid

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
A-seeria Mercedes-Benz Valmeti Uusikaupunki tehase väravas.
A-seeria Mercedes-Benz Valmeti Uusikaupunki tehase väravas. Foto: valmet-automotive.com

Soomes Uusikaupunki linnas asuv Valmet Automotive hakkab ületulevast aastast koostama Mercedes-Benz GLC linnamaastureid, teatas ettevõte täna.

Valmeti Uusikaupunki linnas asuv tehas toodab praegu Mercedes-Benzi A-seeria autosid. Uuel aastal siirdub tehase fookus aga GLC tootmise ettevalmistamisele. Linnamaasturite tootmine on planeeritud algama 2017. aastal.

Valmet Automotive tegevjuhi Ilpo Korhoneni sõnul on ettevõte Daimlerile Mercedese A-seeria tootmisega oma oskusi tõestanud.

Daimler otsis Valmeti pressiteate kohaselt lisatootmismahtu, sest praegu GLC linnamaastureid tootev Bremeni tehas Saksamaal töötab oma võimsuse piiril. Daimleriga kokku lepitud GLC-de toodangu maht on Valmetil sama suur kui oli A-seeria puhul, ehk 100 000 autot.

Valmeti teatel tähendab uue mudeli koostamiseks ettevalmistamine kümnete miljonite eurode investeerimist, sealhulgas uue kerekeevitusruumi sisustamist. Ümberkorralduste ajaks plaanib Valmet vähendada tööjõudu, sestap alustati ametiühinguga läbirääkimisi töötajate arvu ajutiseks kahandamiseks 300 inimtööaasta jagu.

«Praeguste plaanide kohaselt on meil kõiki töölolevaid autoehitajaid uuesti vaja 2017. aasta alguses tootmismahu kiireks tõstmiseks. Kedagi ei vallandata, ajutise töö vähesuse olukorra püüame lahendada sujuvalt,» rääkis Korhonen. Tema sõnul on vägagi võimalik, et GLC tootmise alustamisel vajab ettevõte tööjõudu lisaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles