Nutitätoveeringud avavad uued võimalused elu lihtsustamisel nutiseadmete abil

, Digitarga uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui aktiivsusmonitor sinu randmel tundub liiga uhkeldav, siis tagasihoidlik tatoveering pluusikäise all ei anna kellelegi aimu sinu sportlikest ambitsioonidest.
Kui aktiivsusmonitor sinu randmel tundub liiga uhkeldav, siis tagasihoidlik tatoveering pluusikäise all ei anna kellelegi aimu sinu sportlikest ambitsioonidest. Foto: Chaotic Moon

Tervislikud eluviisid ning oma tervislike näitajate jälgimine on muutumas üha populaarsemaks ja selle mõõtmiseks on välja mõeldud, toodetud ja müügile paisatud suur valik erinevaid aktiivsusmonitore, nuti- ja spordikellasid. Kaugel ei ole ka aeg, mil huvilised saavad aktiivsust mõõtvad kiibid lasta oma nahale tätoveerida, kijrutab tehnoloogiaportaal Digitark.

Chaotic Moon on ettevõte, mis töötab mikrokiibiga varustatud tätoveeringute kallal -- need saab nahale kleepida nagu plaastri, ühendada nutirakendusega ning tätoveeringus olevate sensorite kaudu edastatavat informatsiooni jälgida oma nutitelefonist, tutvustab Digitark

Mikrokiip suhtleb elektrit juhtiva värvi abil sensoritega, mis tuvastavad näiteks kehatemperatuuri, stressitaset, vererõhku ja pulssi ning erinevalt nutikellast või aktiivsusmonitorist ei peaks seda kinnitama randmele.

Kuigi videos näidatud demonstratsioonid kujutavad endast nahale joonistatud algelisi vooluringe, siis võimalusi, mida antud lahendus avaks, on palju. Nii oleks näiteks arstidel lihtsam jälgida operatsioonijärgset patsienti, sportlastel oma treeninguid ning teoreetiliselt oleks võimalik tätoveeringuga ka poes kaupade eest maksta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles