Video: rakendus muudab nähtavaks meid ümbritseva nähtamatute lainete möllu

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakendus Architecture
Rakendus Architecture Foto: Vimeo

Inimsilm on küll tähelepanuväärselt arenenud, kuid lubab meil siiski näha vaid väga väikest osa meid ümbritsevatest elektromagnetilistest lainetest. Peaaegu võimatu on kujutleda maailma, kui näeksime kaugemale meie praegusest nähtavast spektrist – nüüd on aga valmis saanud rakendus Architecture, mis meile selles päris hästi aimu annab.

Rakendus pakub täpsemalt laiendatud reaalsuse kogemust: liigutage oma iPhone’i või iPadi ümber enda ja teie seade toimib kui ümbritseva nähtamatu maailma peeglina. Nähtavaks muutuvad nii WiFi-ruuterite kui mobiilimastide sfäärilised lainefrondid, näha on isegi mööduvate satelliitide signaale.

Äpi loomisel on siski kasutusele võetud paljusid avalikke andmebaase ning kuvatavad lained on välja arvutatud nende kauguse põhjal, mitte aga teie käes oleva seadme mõõtmiste tulemusel. Seega on tegemist rohkem kunstliku visualiseerimise kui elektromagnetilise kiiruse mõõtmisega teie ümber. Tulemus on aga lahe igal juhul ja pakub võimalust saada aimu meid ümbritsevast nähtamatust maailmast.

iOS’i rakendus tuli välja sel kuul hinnaga 2,99 dollarit, Androidi rakendust tuleb oodata järgmise aasta alguseni.

Allikas: The Verge

architectureofradio from R Vijgen on Vimeo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles