Apple kulutab teadus- ja arendustegevusele konkurentidega võrreldes tagasihoidlikult

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple'i logo
Apple'i logo Foto: SCANPIX

Apple kulutas lõppenud finantsaastal teadus- ja arendustegevusele 8,1 miljardit dollarit, mis moodustab vaid 3,5 protsenti ettevõtte 233 miljardi dollarilisest aastakäibest, kirjutab Bloomberg.

Kui võrrelda ettevõtete aastakäibeid ning kulutusi arendus- ja teadustegevusele, siis tuntud nimedest olid eesotsas Facebook ja  Qualcomm. Maailma suurima internetipõhise sotsiaalvõrgustiku möödunud aasta käibeks oli 12,5 miljardit dollarit, teadus- ja arendustegevuse rahastus moodustas sellest 21 protsenti. Protsessoritootja Qualcommi puhul oli vastavateks näitajateks 25,3 miljardit dollarit ja 22 protsenti.

Internetifirma Google, mis on tuntud mitmete eriprojektide arendamise poolest, teenis mullu 66 miljardit dollarit tulu ning innovatsiooni paigutati sellega võrreldes 85 protsenti väiksem summa.

Seega teenib Apple igalt innovatsiooni panustatud dollarilt teiste nimetatud ettevõtetega võrreldes rohkem tulu. Samuti on teadus- ja arendustegevusse investeerimise kasv arvudes olnud viimastel aastatel  märgatav. 2013. aastal paigutas ettevõte teadus- ja arendustegevusse 4,5 miljardit dollarit, eelmisel aastal 6 miljardit dollarit ning tänavu lõppenud finantsaastal 8,1 miljardit dollarit.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles