Google on Euroopa kodanike nõudmisel kustutanud juba üle 400 000 otsingutulemuse

, Digitarga uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa kodanikul on õigus teha Google'ile avaldus ebatäpse või aegunud informatsioonile viiva otsingutulemuse kustutamiseks.
Euroopa kodanikul on õigus teha Google'ile avaldus ebatäpse või aegunud informatsioonile viiva otsingutulemuse kustutamiseks. Foto: Google

Eelmise aasta mais otsustas Euroopa kohus, et internetihiid ja populaarse otsingumootori omanik Google peab Euroopa kodanikele tagama nende õiguse olla “unustatud”, kirjutab tehnoloogiaportaal Digitark. Alates eelmisest aastast on avaldusi laekunud ligi 350 000, millega soovitakse kustutada umbes 1,2 miljonit otsingutulemust.

Euroopa kohtu otsusega kohustub Google kodanike avaldused üle vaatama ning aegunud ja ebatähtsale informatsioonile viivad otsingutulemused kustutama. Neist reaalselt on Google kustutanud 441 032 ehk ülejäänud tulemusi on otsustatud mitte kustutada või ootavad need siiani ülevaatamist.

Oma avaldusevormil kirjutab ettevõte, et taotluse hindamisel kontrollitakse, kas tulemused sisaldavad aegunud teavet ning kas selle vastu on olemas avalik huvi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles