Facebook’i väärtuseks pakutakse 41 miljardit dollarit

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebook
Facebook Foto: facebook.com

Maailma suurim ja populaarseim sotsiaalvõrgustik Facebook on hinnanguliselt väärt 41 miljardit dollarit, kirjutab tehnoloogiasait mashable.com.


Kui veel 2007. aastal hinnati sotsiaalvõrgustiku väärtuseks 15 miljardit dollarit, kukkus ettevõtte väärtus globaalse majanduskriisi tulemusena hinnanguliselt 3,7 miljardi dollarini. Peale seda on aga Facebook’i väärtus taas pidevalt kasvanud.

Septembris hindas Financial Times Facebook’i väärtuseks 33 miljardit dollarit, millega ettevõte möödus oksjonikeskkonnast eBay (väärtus 32 miljardit dollarit). Nüüd hinnatakse aga populaarse sotsiaalvõrgustiku väärtuseks juba 41 miljardit dollarit.

Samas nenditakse kirjutises, et Facebook’i tegelik väärtus selguks siis, kui toimuks ettevõtte aktsiate avalik emissioon ehk IPO, mille käigus turg määraks ettevõtte hinna. Sinnamaani on kõik sellekohased hinnangud pelgalt spekulatsioon.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles