Uberit hinnatakse Fordist ja General Motorsist väärtuslikumaks ettevõtteks

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uberi logo.
Uberi logo. Foto: SCANPIX

Populaarne transpordivahendusega tegelev idufirma Uber on käimasolevas rahastusvoorus kogumas investoritelt 2,1 miljardit dollarit lisavahendeid, mis ühtlasi tõstab ettevõtte hinnangulise väärtuse 62,5 miljardile dollarile, kirjutab Bloomberg.

See tähendab, et firmasse raha pumbanud investorite hinnangul võiks Uber kuuluda hetkel oma väärtuselt USA suurima saja börsiettevõtte hulka. Nimelt on 80 protsenti S&P 500 indeksisse kuuluvatest firmadest (näiteks General Motors, Ford, Netflix, Salesforce, Yahoo, Delta Air, Caterpillar jpt) 62,5 miljardist dollarist madalama turuväärtusega.

Uber on senise viie tegutsemisaasta jooksul investoritelt raha kogumas juba kaheksandat korda. Viimane rahastusvoor toimus alles vähem kui pool aastat tagasi, mil ettevõte sai miljard dollarit oma Hiina haru edendamise jaoks. Toona hinnati traditsioonilise taksotööstuse vundamenti raputava rakenduse väärtuseks umbes 51 miljardit dollarit, mis on suurem, kui näiteks Facebooki hinnanguline väärtus 2011. aastal toimunud viimases rahastusvoorus enne börsile minekut.

Uberil on käesoleval aastal läinud üsna hästi. Kuigi erakätes ettevõte ei avalikusta oma majandustulemusi ega muid strateegilisi näitajaid, on Bloombergi andmetel käive USA turul kasvanud 200 protsenti, seejuures on rakenduse vahendusel tehtud sõitude arv koduturul kasvanud 250 protsenti. Kasumis ollakse juba 80 linnas üle maailma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles