Oldweb.today laseb internetti kogeda nii nagu see oli aastaid tagasi

, Digitarga uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nüüdisaegne internet on välkkiire ja mugav infolevikanal, võrreldes internetiga 90ndatel.
Nüüdisaegne internet on välkkiire ja mugav infolevikanal, võrreldes internetiga 90ndatel. Foto: TeliaSonera/EMT

Internet on aastakümnetega tohutult arenenud - nii ei ole noorema põlvkonna esindajatel seni olnud võimalust näha ja proovida kuidas internetti kasutati 10-15 aastat tagasi, kirjutab tehnoloogiaportaal Digitark.

Oldweb.today on projekt, mis võimaldab ajas tagasi rännata ning oma esimesi kogemusi internetis meelde tuletada, kirjutab Digitark.

Selleks imiteerib lehekülg vanu Mac'i, Windows'i ja Linux'i arvuteid koos algeliste Safari, Internet Exploreri ja Netscape brauseritega. Kasutamisel piirab see isegi lehekülgede avamise kiirust ning enamus lehekülgede avanemise aeg on tänapäevaste kiirustega harjunule kannatamatult aeglane.

Interneti mälestusterajal liikumiseks võib kasutada ka internetiarhiivi archive.org, kuid see ei anna edasi seda tunnet, mis tekkis, kui algelise neti.ee veebilehekülje kaudu uudiseid lugema suunduti.

Kuigi aeglane, on tööriista kasutades näiteks väga mõnus lugeda päris algelisi uudisteportaale, kus lisaks kujunduse puudumisele puudusid ka tüütud reklaamid.

Praegusel ajal tundub, et isegi kiireimad ühendused ei rahulda kõiki meie vajadusi ning seetõttu on hea võtta korraks aeg maha ja meelde tuletada, kuidas me varem veebis surfasime ja kaua see aega võttis.

Loe lähemalt Digitargast:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles