Domeenivaidluste komisjon pani õnneotsija paika

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Interneti Sihtasutuse juhid Marek-Andres Kauts (paremal) ja Jaak Lippmaa on uute domeenireeglite kehtestamise eestvedajad.
Eesti Interneti Sihtasutuse juhid Marek-Andres Kauts (paremal) ja Jaak Lippmaa on uute domeenireeglite kehtestamise eestvedajad. Foto: Priit Simson

Eesti Interneti SA juures tegutsev domeenivaidluste komisjon tegi esimese otsuse, millega võeti domeeninimi bang-olufsen.ee ära «õnneotsijalt» ja anti üle äriühingule Bang & Olufsen.

Taani Kuningriigis registreeritud Äriühing Bang & Olufsen A/S pöördus 11. oktoobril 2010 komisjoni hagiga Villu Kiima poolt registreeritud domeeni bang-olufsen.ee suhtes.

Vaidlustajale kuulub kaubamärk Bang & Olufsen, mis on registreeritud Eesti kaubamärgiregistris alates 1996. aastast ja Euroopa Ühenduse registris alates 1998. aastast.

Komisjon leidis, et domeen bang-olufsen.ee on kaubamärgiga eksitavalt sarnane ja otsustas domeeni üle anda vaidlustajale Bang & Olufsen A/S. Menetlus kestis kokku 31 päeva.

«Domeeni registreerijate hulka satub paratamatult õnneotsijaid, kelle eesmärk on registreerida mõne väärtusliku kaubamärgiga sarnane domeen, et seda siis vaheltkasuga kaubamärgiomanikule maha müüa,» kommenteeris Eesti Interneti SA juhatuse esimees Marek-Andres Kauts.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles