Kas Google surmab Gmaili ja asendab selle Inboxiga? Peaaegu, aga mitte veel lõplikult

Aivar Pau
, tehnikaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inbox by Google
Inbox by Google Foto: Kuvatõmmis

Tehnoloogiahiid Google on asunud oma maailma populaarseima meiliteenuse Gmaili kasutajaid suunama oma uude rakendusse nimega Inbox by Gmail, mis paraku Eesti kasutajate jaoks tähendab siirdumist soome, inglise ja eesti segakeeles toimivasse keskkonda.

Vähemalt esialgu kinnitab Google, et vana hea Gmail ei kao kuskile:  «Kõik teie kirjad on endiselt Gmailis ja jäävad sinna alatiseks, kuid Inbox töötab kõige paremini, kui kasutate selle kõiki funktsioone,» seisab kasutajainfos.

Seega jäävad paralleelselt töötama ka nii gmail.com kui uus inbox.google.com.

Inbox tervitab eestlasi soome keeles
Inbox tervitab eestlasi soome keeles Foto: Kuvatõmmis

Küsimusele, kas Inbox vahetab Gmaili välja, teatab Google vastuseks: «Olge mureta, Gmail ei kao kuhugi. Inbox pakub uut kasutuskogemust, mis on loodud ja arendatud Gmaili kõrvale.»

Inbox by Gmail on Google'i uus meilirakendus, mis võimaldab näiteks fotosid sirvida kirju avamata ning koondab kokku eri teemaga kirjad – olgu neiks reklaamid või pakkumised. Lisaks omab see meeldetuletuste seadmise funktsionaalsust ning integreeritud otsingut. Seega hea ja kiire lahendus eelkõige mobiilsetele seadmete mõeldes.

Inboxi sisemuses on keskkond lausa kolmekeelne
Inboxi sisemuses on keskkond lausa kolmekeelne Foto: Kuvatõmmis

Forbesi andmeil on 11 aastat vanal Gmailil tänaseks 900 miljonit kasutajat.

Vaata Inboxi tutvustavat videot allolevas aknas:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles