Müüt või tegelikkus? Tehnoloogia tormilisest arengust hoolimata ringleb kümneid kummalisi müüte ja uskumusi

, Digitarga uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurem levipulkade arv ei pruugi alati tähendada paremat levi.
Suurem levipulkade arv ei pruugi alati tähendada paremat levi. Foto: TeliaSonera

Suust-suhu levib palju väärinfot, mida kuskilt kuuldes hakkame järgima ning isegi uskuma. Tihti on müüte tegelikkusest raske eristada – seetõttu lükkame ümber koos selgitustega mõned levinuimad müüdid, kirjutab tehnoloogiaportaal Digitark.

Esimene müüt puudutab nutitelefoni kaameraid – levib uskumus, et mida rohkem megapiksleid, seda parem kaamera. "Megapikslid ei mõjuta kaamera kvaliteeti, vaid hoopis foto suurust. Kaamera kvaliteeti mõjutab selles olev sensor ja selle suurus," selgitab Digitark.

Need, kes kasutavad igapäevaselt sülerit, on kuulnud sadu kordi, et sülearvutit vooluvõrgus kasutades tuleks aku eemaldada. "Üldiselt ei mõju arvuti kasutamine vooluvõrgus akule ega ka arvutile kuidagi halvasti, kuna peale aku täislaadimist suundub vool automaatselt otse sülearvutisse. Olenevalt arvutiga tehtavatest protseduuridest võib kahjulikuks osutuda hoopis üleliigne arvutist eralduv kuumus."

Ikka veel kehtib paljudes kontorites üle Eesti reegel, et ööseks tuleks arvuti alati välja lülitada. "See kehtis vanemate arvutite puhul, mille riistvara kulus oluliselt kiiremini kui kaasaegsetel arvutitel. Arvuti ööseks välja lülitamine on pigem isiklik eelistus kui nõue, kuna paljud kasutajad ajastavad mahukad tegevused nagu andmete varundamine ja viirusetõrjega skaneerimine öiseks ajaks, mil arvutit ei kasutada."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles