Eesti iduettevõte plaanib revolutsiooni suveniiriäris

Kadri Hansalu
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wolfprint pakub võimalust printida sõna otseses mõttes omanäoline suveniir.
Wolfprint pakub võimalust printida sõna otseses mõttes omanäoline suveniir. Foto: Wolfprint

Kolmemõõtmelise kõhubeebi kuju loomisega tuntust kogunud Wolfprint 3D uus lahendus Luna võimaldab luua meene, millel on sõna otseses mõttes selle tellija nägu.

Luna on automaatne 3D-skänner, kus inimese näost jäädvustatakse 16 tipptasemel peegelkaameraga fotod. Detailne kolmemõõtmeline näopilt sobitatakse automaatselt eelnevalt kujundatud šabloonile ning inimene saab tellida endale kas elektroonilise digimudeli või 3D-prinditud kuju postiteenusega koju.

Wolfprint 3D juhatuse liikme Timmu Tõke sõnul teeb Luna lõpu üheilmelistele suveniiridele, sest igaüks saab tellida isikliku meene või sellisega üllatada oma sõpru.

«Paljudes turistiaktraktsioonides kasutatakse moodsaid lahendusi, kuid koju kaasa saad lõpuks ikkagi võtta kruusi, teemakohase mehikese või võtmehoidja ehk midagi trafaretset,» ütles Tõke. «Luna teeb võimalikuks selle, et näiteks külastades Londonit, ei pea sa oma sõbrale viima näotut beafeaterit, vaid sel kuulsal valvuril võib olla su enda nägu. Sarnaseid võimalusi on lõputult.»

Idufirma aga ei kavatse piirduda kodumaise turuga, vaid juba tehakse koostööd kahe Ameerika Ühendriikides tegutseva ettevõttega, kes opereerivad kokku üle 18 000 turismisihtkoha. Uue aasta alguses jõutakse testideni ka nendega, misjärel selgub koostöö edasine vorm. Samal ajal alustatakse katsetustega ka Euroopas tegutseva partneriga.

«Oleme senise koostöö põhjal saanud väga palju positiivset ja edasiviivat tagasisidet, mis lubab meil uskuda teenuse suurde potentsiaali. See on inimese jaoks lihtne ja odav, kuid samas eriline. Turismisihtkoht aga saab midagi enamat kui näoaukudega fotosein,» lisas Tõke. «Esialgu keskendume turistisihtkohtadele, kuid pikemas perspektiivis võiks Luna leida ka erinevatest rahvarohketest paikadest nagu vanalinn Tallinnas.»

Digitaalse kuju loomine koos fotode tegemisega võtab kõigest mõne minuti ning kuju saab saata kabiinist otse oma e-postile. Kuivõrd füüsilise kuju printimine võtab pisut enam aega, saab inimene selle tellida postiga koju. Näiteks välisriigis turismireisil viibides endale sellise kuju tellides, ootab see tagasi saabudes suure tõenäosusega juba kodus või postiasutuses. Esialgse kalkulatsiooni järgi kujuneb 3D-mudeli hinnaks 5 € ja prinditud kuju hinnaks 35 €.

3D-skänner Luna nimi tähendab ladina keeles Kuud ja viitab selle mütoloogilisele võimele muuta inimene kellekski teiseks, kõige tuntumalt libahundiks. Nii annab ka innovaatiline 3D-skänner Luna inimesele kellegi teise keha.

Wolfprint 3D on 2014. aastal loodud Eesti iduettevõte, mis keskendub 3D-printimisele ja -innovatsioonile. Ühena esimestest omalaadsete seas loodi 3D-ultraheli pildi põhjal võimalus kolmemõõtmelise sündimata lapse kuju printimiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles