Globaalne parkimisoperaator ostis Eesti idufirma tehnoloogia

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Now! Innovations
Now! Innovations Foto: Kuvatõmmis

Parkimisoperaator Infra Park omandas Eestis asutatud parkimise haldamise tarkvara idufirma NOW! Innovations OÜ koos selle arendatud SaaS tehnoloogiaga.

Infra Park on parkimis- ja mobiilsusteenuste ettevõtte Indigo emafirma peakorteriga Prantsusmaal, La Défense’is. Infra Park omandas NOW! Innovationsi tehnoloogia, kaubamärgi ja kliendilepingud ning ühtlasi ettevõtte tütarfirma, USA-s parkimise mobiilimakseid pakkuva juhtiva ettevõtte MobileNOW!.

NOW! Innovations on Eestis loodud idufirma, mis tegeleb SaaS-i lahenduse pakkumisega Mobility valdkonnas. Ettevõtte investorite seas olid Eesti Arengufondi investeerimisharu SmartCap, Artiston Invest, Caplia ja teised kohalikud äriinglid.

NOW! Innovationsi tehnoloogia teenindab ligi  50 miljonit tehingut aastas ja on kasutusel nii Euroopas kui Põhja-Ameerikas.

Infra Park jätkab teate kohaselt NOW! Innovationsi SaaS-i platvormi iseseisva ärina arendamist ja pakkumist kõikidele  omavalitsustele, parkimisoperaatoritele ja mobiilsusteenuste pakkujatele.

«NOW! Innovationsi meeskonnal on hea meel liituda globaalselt tugeva grupiga Infra Park, mis aitab meil veelgi laiendada oma tehnoloogia pakkumist kõikjal maailmas, nii Infra Park Groupi ettevõtetele kui ka uutele klientidele. Meie tehnoloogiat viib edasi meie maailmatasemel tarkvaraarendustiim, mis jätkab tööd Tallinnas ja meie äriarendustiim jätkab tegevust meie Amsterdami kontoris,» ütles NOW! Innovationsi juhatuse esimees Üllar Jaaksoo.

Ka Arengufondi juhatuse esimehe Pirko Konsa sõnul leiab Eestis arendatud ja mitmes riigis kasutatav innovaatiline tarkvara nüüd  laiemat rakendust paljudes teistes riikides. 

«NOW! Innovationsi omandamine globaalse suurettevõtte Infra Park poolt on järjekordne kinnitus Eesti idufirmade potentsiaalist ning hea näide SmartCapi õnnestunud investeerimisstrateegiast,» kommenteeris NOW! Innovationsi tehingut ettevõtte nõukogu esimees ning  SmartCapi investeeringute haldur Stanislav Ivanovi

«Lisaks osaluse realiseerimisele GrabCADis, NOW! Innovationsis ja Fits.me’s on SmartCap 2015. aastal olnud aktiivne kapitali paigutamisel rahvusvaheliselt silma paistnud idufirmadesse nagu näiteks Jobbatical, Lingvist, Monese, VitalFields,» märkis Ivanov.

Tänaseks on SmartCapi portfelli kuuluvad Eesti idufirmad kaasanud kokku 59 miljonit eurot investeeringuid ning loonud Eestisse üle 200 töökoha. Kolme investeeringust väljumise puhul on osapooleks olnud noteeritud rahvusvahelised suurettevõtted.

Eesti iduettevõtted on kümne aastaga kokku kaasanud investoritelt üle 266 miljoni euro, millest peaaegu kaks kolmandikku viimase kahe aasta jooksul; valdavas osas pärineb see kapital välisriikide riskikapitalistidelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles