Toshiba koondab kuni 7000 töötajat

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toshiba tahvelarvuti. Pilt on illustratiivne.
Toshiba tahvelarvuti. Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Jaapani tehnoloogiafirma Toshiba plaanib ettevõtte ümberstruktureerimise käigus koondada 6000-7000 töötajat, kirjutab Reuters, viidates kohalikule ärilehele Nikkei.

Kõige suurem koondamislaine ootab ettevõtte elustiilisegmenti, mis sisaldab endas ka tarbeelektroonika tootmist, kirjutas Nikkei.

Toshiba plaanib drastiliselt vähendada tegevust Tokyos asuvas Ome tehases, kus valmistatakse telereid ja personaalarvuteid. Ajalehe andmetel kaalub ettevõte tõsiselt teleriärist lahkumist.

Käesoleval aastal on raamatupidamisskandaalist räsitud ettevõtte aktsia kukkunud pea 43 protsenti.

Eelmisel nädalal teatasid Jaapani finantsregulaatorid, et plaanivad määrata tehnoloogiaettevõttele aastaid kestnud raamatupidamispettuse eest  7,37 miljardi jeeni (60 miljoni USA dollari) suuruse trahvi.

Toshiba kahtlane tegevus raamatupidamises tuli päevavalgele aprillis ehk kaks kuud pärast seda, kui Jaapani finantsregulaatorid nõudsid ettevõttelt raamatupidamise kohta ülevaate koostamist. Jaapani suurettevõte palkas erapooletu komisjoni, mis uuris raamatupidamises avastatud ebaregulaarsusi, keskendudes eriliselt tippjuhtide rollile valede või muudetud andmete väljastamisel.

Komisjon avastas, et praeguseks vallandatud tegevjuht Hisao Tanaka oli teadlik kasuminumbrite suuremaks moonutamisest, mida ettevõtte raamatupidamine oli teinud vähemalt alates 2008. aastast saadik. Juulis avaldatud raporti järgi on ettevõte aastate jooksul näidanud oma kasuminumbreid kokku 1,22 miljardi dollari võrra tegelikust suuremana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles