Elion suurendab rikke tõttu investeeringuid tuumikvõrku

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Internet

Elion täpsustas ulatusliku võrgurikke põhjuseid ja teeb täiendavad plaanid taolise juhtumi välistamiseks tulevikus, teatas ettevõte.


Täna jätkunud võrgurikke täpsustava analüüsi käigus selgus, et üleeile toimunud võrgurike oli põhjustatud tuumikvõrgu kahe ruuteri tarkvara rikkest, mille tootjaks on Juniper Networks. Tuumikvõrk on võrgukiht, millega on seotud kõik ülejäänud võrgukihid ning seetõttu oli rikke ulatus üle-Eestiline, puudutades suurt osa Elioni kliente.

«Tänase uuendatud info põhjal saame kinnitada eilset infot, kus välistame täielikult nii küberrünnaku kahtluse kui ka sabotaaži, sest tegemist ei olnud pahatahtliku ja planeeritud kahju tekitamisega,» märkis ettevõtte avalike suhete juht Lilian Nõlvak.

Üleeilse rikke täpne algusaeg oli hommikul kell 10.32 ja lõpuaeg 11.47. Elioni tehniline personal tegeles pidevalt seadmete töös toimunud häirete kõrvaldamisega ja hiljem kogu võrgu toimimise taastamisega.

«Alates eilsest tegeleb Juniper Networks avastatud tarkvara vea parandamisega, misjärel soovime üle minna töökindlamale tarkvara versioonile,» lisas Nõlvak.

 Lähtuvavalt kolmapäevasest juhtumist tegeleb Elion täiendavate meetmete loomisega ning suurendab seetõttu algselt planeeritud investeeringuid tuumikvõrku. Plaanis on ka Elioni teenuste ja võrgu arhitektuuri põhjalik analüüs, arvestades toimunud rikke õppetunde.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles