Kasutajakogemus: Apple Watchi asemel Moto 360? "Olin Moto käitumisega enam kui rahul"

Erki Oras
, ´Digitarga kaasautor, tehnoloogiablogija
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moto 360 teise generatsiooni nutikell on peaaegu täiuslik ja heas konkurentsis näiteks Apple nutikellaga.
Moto 360 teise generatsiooni nutikell on peaaegu täiuslik ja heas konkurentsis näiteks Apple nutikellaga. Foto: Digitark

Nutikellad on nagu niisked halud ahjus – nende populaarsus kasvab aeglase visinaga, kuid päris ära ka ei kustu, kirjutab tehnoloogiablogija Erki Oras tehnoloogiaportaalis Digitark oma kasutuskogemusest nutikelladega. "Paljud lootsid selle tootesegmendi populariseerimisel ime Apple’ilt, kui viimane oma õunakellaga turule tuli." Oras testis Moto 360 teise generatsiooni nutikella, mis ühildub nii iPhone-i kui Android-seadmetega.

Kuigi Apple ise kellade müüginumbreid kiivalt varjab, siis on selgeks saanud, et oodatud müügihitt on siin paraku tulemata jäänud, selgitab Oras Digitargas. "Asjatu oleks Apple Watchi suhtelises ebaedus (võrreldes Apple’i teiste toodetega) süüdistada ka keskmisest kõrgemat hinda, sest nii telefonide kui tahvelarvutite puhul see segavaks argumendiks pole muutunud."

Orase sõnul on tegelikkuses probleem ilmselt sellest, et tarbijal on nutikella suhtes suuremad ootused, kui kell hetkel pakkuda suudab. Kusjuures on need ootused ilmselt üpris abstraktsed – tarbijad isegi ei tea veel, mida see kell peale ajanäitamise veel tegema peaks.

Arvamus Motorolast tõusis märgatavalt

"Minule isiklikult meeldis, et kellal oli ainult üks füüsiline nupp, millele vajutamine alati avaekraanile ehk siis kellaaja juurde viis."

"Idee proovida oma iPhone 6S Plusi juurde lisavarustusena Moto 360 nutikella tundus mulle põnevana. Olin juba mõnda aega kiiganud Apple’i enda kella poole, aga polnud sugugi kindel, kuidas oleks põhimõtteliselt nutikella kasutada," kirjutab Oras Digitargas.

"Seega tervitasin rõõmuga võimalust proovida vähemalt n-ö hübriidkella – kella, mida saab kasutada nii iOS-i kui ka Androidiga.

Motorola toodetega pole mul varem ühtegi kokkupuudet olnud – olin kuulnud selle firma kohta ohtralt kaebesõnu, kuid ka piisavalt kiitust vähemalt ühe toote (Moto G) kohta. Peale kellakatsetusi võiks öelda, et minu arvamus Motorolast tõusis märgatavalt."

Oli mitmeid plusse, aga ka mõningaid miinuseid

Kella paaritamine telefoniga kulges üle ootuste libedalt. Tuleb vaid App Store’ist Android Wear rakendus alla sikutada, bluetooth aktiveerida ning käivitada rakendus. Telefon leidis kella üles kiiresti ning juba võiski asuda telefoni sihverplaatide vahel valikut tegema, kirjeldab Digitark.

"Minule isiklikult meeldis, et kellal oli ainult üks füüsiline nupp, millele vajutamine alati avaekraanile ehk siis kellaaja juurde viis. Nägus ja mugav oli ka minu käes olnud mudeli must nahkrihm," räägib Oras oma kogemustest Digitargas.

Loe täispikka lugu Erki Orase kogemusest nutikella kasutamisel Digitargast.

Vaata ka videoid sel teemal

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles